Autor

Sunt o săgetătoare cu poftă de viață, un centaur după simbol, dacă e să mă iau după horoscop. Poate de aceea prețuiesc și iubesc caii. Născută în Maramureș, am copilărit în localitatea Șomcuta Mare într-o atmosferă asemănătoare celei din romanul La Medeleni. Părinții, lumea necuvântătoarelor, magia cărților citite, influența celor din jur, școala, mi-au configurat personalitatea, gândirea și modul de acțiune. Aplecarea spre lirism reprezintă o latură exploatată cu prudență livrească: „Când ești destul de atent în fața unui cer înstelat, îți dai seama de un lucru: că stelele fac zgomotײ Paul Claudel-Cumpăna amiezii.

Domeniul în care am activat nu a diluat nevoia de lectură, (în prim plan Hemingway, clasici, jurnale de călătorii, filozofie, aventură, mister, dragoste,etc) sau creionarea unor detalii existențialiste ca o compensare față de prozaica realitate.

Nu mă definește zodia decât prin modul optimist de a vedea lucrurile, iar arcul a fost înlocuit cu penița. Albastrul în toate nuanțele și turcoazul îmi colorează speranțele. Trag nădejde că sunt originalul și nu avatarul meu propulsat în universul actual.

Să-mi ofer o carte fără litere. Să întorc filă cu filă și să mă descopăr în albul imaculat al paginilor, glorificând tăcerea. Acesta a fost începutul.

M-am alintat o vreme cu ideea că două trei propoziții nu zgârie și nu perforează o foaie de hârtie, nu deranjează stima unui caiet, gata să se inflameze pe la colțuri.

Mă forfotea gândul năstrușnic până s-a copt. Un modus vivendi între mine și timp. O retragere în sine devoalată pe hârtie și ideile fertile concertează simfonia unui capitol pe cheltuiala creativității. Convinsă că „scrisul este un act de cordialitate și politețeײ (Pleșu) nu numai față de mine.

Avea dreptate scriitorul I.Andrei Crăciun la cursurile de creație, când afirma, parafrazez, că textul este o entitate care prinde viață folosind instrumente specifice. Universul imaginar, vociferează, se dorește exploatat și expulzat în texte. O facem cu văzul, auzul, cu inima,… Literele fumegă când le atingi, le simți puterea, te exorcizează.

Așa s-a născut „Urmări neprevăzuteײ, un romance, care satisface nevoia unor călătorii în lumea ficțiunii, dar pornind de la realități conforme cu peisajul și mentalitatea anilor 1950 din Oregon SUA. Personajele se modelează reciproc urmând cursul narațiunii și împreună cu intriga și imprevizibilul situațiilor, condimentează acțiunea și construiesc romanul.

Partenerul de dialog, Editura Ink Story, cu profesionalism demn de încredere a făcut posibilă apariția cărții în librării.

Se spune că o carte își alege cititorii…Repere există și sunt optimiste.

Uneori iau momente de respiro și mă delectez cu proză scurtă (Revista Ink Story).

Drumul meu continuă… Următoarele manuscrise în pregătire așteaptă cuminți finalizarea concretă.

Universul mi-a oferit cadou ființa în care viețuiesc, să văd, să merg, să cunosc, să înțeleg, să reevaluez.

Stimulente necesare spre mai departe și un bun motiv să interacționez cu cititorii.